The life of a student

Hej,

Publicerad 2012-12-29 16:48:33 i Allmänt

jag känner att jag är extremt aktiv här nu för tiden.
 
Som sagt är jag fortfarande i Eskilstuna, åker tillbaka till Örebro den tredje tror jag. Jag har en omtenta den femte sen åker jag tillbaka till Eskilstuna igen :) 
 
Sen jul har jag hunnit göra en del men ändå inte. Har tittat på film, serier, ätit chips, julgodis, umgåtts med vänner, varit ute lite på krogen och sånt. Och så har jag pluggat...
 
Aaaaaaand that's about vad jag hade att säga just nu.
Toodles!
 

Dan före dopparedan

Publicerad 2012-12-23 11:46:19 i Allmänt

I fredags kväll var jag en liten sväng på Royal Oak med kompisar, träffade rätt många då det är Eskilstunas egna vattenhål i princip. Därefter drog vi ett litet gäng till Villa Etuna där jag träffade ännu fler! Så himla roligt att träffa gamla klasskompisar och annat folk man inte sett på länge. Sånt gör mig glad. Däremot efter ett tag blev jag sjuuukt uttråkad, så jag drog hem haha. 
 
Igår, lördags, så tog jag en fika på SMAK med Jesper. Blev en "frukost" med räkmacka och rött té, och äppelpaj som efterrätt.. Som jag har saknat det! Efter det gick vi och köpte chips och cola och drog hem till honom och tittade på film.
 
Idag är det dagen före julafton. Det är lite halvsynd att man inte känner samma spänning inför julaftonen som när man var liten. Då kunde man vakna typ 6 på morgonen och vilja riva upp alla paket. Nu gör det inte så mycket längre att man tar det lite lugnt istället.
 
I fredags var det en saxofonist som stod på bardisken och spelade!

HEM!

Publicerad 2012-12-21 12:46:17 i Allmänt

Idag åker jag hem och jag tänker stanna där åtminstone tre veckor! Om jag inte måste göra en omtenta eller göra om hemtentan, då måste jag åka tillbaka för att lämna in den. 
 
Nu är min väska FULLPACKAD, på riktigt. Den sprängs nästan om man petar på den... Jag har t ex 9 böcker, bara kurslitteratur. Jag hoppas dock att jag slipper plugga röven av mig, men plugga måste jag tyvärr göra! 
 
Jag ska ta mitt pack och gå till bussen om ca 20 minuter. Denna gång kommer jag åka buss istället för tåg hem. Egentligen föredrar jag tåg men eftersom SJ inte klarar av snön och man inte vill missa bytet kan det vara trevligt med lite omväxling också :)
 
Just nu hoppas jag bara på att jag verkligen har lyckats packa med allt.. Så svårt när man ska packa för tre veckor, och dessutom för både jul och nyår, och inte vet vad man ska ha på sig ens. Det blir lätt att det blir för mycket kläder! Jag har väl lyckats få med mig halva garderoben..
 
 

Julstök

Publicerad 2012-12-17 08:45:33 i Allmänt

Här i Eskilstuna har det börjats med julbak. Igår gjorde mamma Violas limpos, pepparmintspastiller och ischoklad! På kvällen gjorde Niklas och Sanna pepparkakor, och även jag. Fast jag gjorde med mina Star Wars-formar haha. Funderar på om jag ska spritsa några också, men det hinner jag nog dessvärre inte idag.

Idag står mycket på schemat. Jag ska dels ner på stan för att lämna in CV på ett ställe, och dels till Tuna Park. Eftersom jag ska flytta tillbaka hit bör det vara bra om jag har jobb och en inkomst...Förutom det hade jag ju tänkt att jag ska hälsa på på John Bauer :) så ikväll åker jag hem. Då blir det tentaplugg för hela slanten!
 

Eskilstuna

Publicerad 2012-12-16 10:20:00 i Allmänt

Jag hyser en typ av hatkärlek till denna stad. När jag är hemma i Örebro saknar jag Eskilstuna men när jag är här så inser jag att Örebro faktiskt är en bättre stad och vinner i längden. Jag kommer ju flytta tillbaka hem till Eskilstuna någon gång i januari - efter att jag skrivit den sista tentan. Jag ska hoppa av universitetet så jag kan inte bo kvar i Örebro! Förhoppningsvis får jag ett jobb så att jag får någon form av inkomst.
 
Hur som helst, så är det Eskilstuna jag är i för tillfället :) Jag kom hit fredags eftermiddag. På kvällen där blev det en liten sväng till Royal med människor jag saknat och även lite nya kompisar. Det var trevligt! 
 
Igår, lördags så var jag och tittade på Let's Moves dansavslutning i Teatern (första gången jag inte är med på en dansföreställning och de har Harry Potter och De vises sten som tema...), fy fan säger jag vilken abstinens jag har. Det kliar liksom i hela kroppen. Åh när jag har flyttat hem igen, då tänker jag fortsätta dansen. Jag skiter i om jag kommer ett par veckor in på terminen, och jag skiter i att jag riskerar att missa pga en resa till USA. Jag SKA dansa.
Efter uppvisningen gick i alla fall mina föräldrar, min bror och hans flickvän och jag och käkade på Ming Palace, jag har saknat det stället också. Det är en av fördelarna med Eskilstuna - Ming Palace, och så Kebabhuset! Därefter gick jag hem och satte mig för att plugga. 130 sidor om upphovsrätt + yttrandefrihet/tryckfrihet, en markeringspenna och cirka 5,5 timmar senare så hade jag pluggat klart för då, så jag gick till Royal en liten sväng och träffade folk igen haha.
 
Nu har jag ganska nyligen vaknat, vi ska snart äta adventsfrukost här. Jag försöker hålla det som en liten tradition för min familj är dålig på att göra saker tillsammans, tycker jag. Så det är mysigt att ha någonting sådant även om det inte är så stort och händer så sällan. Till exempel,  de två andra advent som redan har varit, har jag varit hemma i Örebro, så har de inte haft någon adventsfrukost.
Senare idag ska jag mest tentaplugga, ska göra det imorgon också. Vi ska ha en liten multiplechoice-tenta på tisdag men det ska nog gå bra hoppas jag :) Förutom det så ska vi baka julgodis! I alla fall börja. Och pepparkakor. Jag har med mig mina Star Wars-formar, av R2D2, Darth Vader och Yoda :3 så kanske det blir ner en sväng på stan sen för att ta en fika, eller så gör jag det imorgon..hmhm får se.
 
Ha en mysig advent allesammans!

Virrpanna #1

Publicerad 2012-12-14 09:26:42 i Allmänt

Jag vet inte hur många gånger jag lyckas tappa bort eller glömma saker och ting, men igår var det rent ut sagt pinsamt. Jag hade tvättid i stugan 16-19, hade hunnit få igång maskin nr 3 och 4 samt sätta igång torktumlare och torkskåp för att torka kläderna från första och andra maskinen. Tror ni inte det som man fasar för händer? Jag glömde den där "blippen" inne i tvättrummet. Eftersom det är elektroniska lås så kan man inte öppna, och de där är dessutom personliga. Alltså kan ingen annan öppna det rummet eftersom det var jag som hade tvättiden bokad! Skulle jag dessutom gå ut ur själva tvättstugan så skulle jag inte komma in där heller! 
 
Jag ringde till den enda jour som det fanns telefonnummer till där inne, vilker var Securitas. Men om de skulle göra en utryckning skulle det gå på cirka 500kr, vilket jag inte hade lust med att betala...
 
Jag gick istället hem, så gick jag tillbaka strax innan min tvättid var slut och nästa skulle börja, och hoppades på att det faktiskt var någon som hade den tiden bokad. Vilket det som tur var var! Då var det istället bara att hoppas på att hans tvättid var bokad i samma rum som jag hade. Vilket det var! Tänk att det kunde lösa sig ändå. Jag fick kila in och ta mina kläder, och dessutom låna tumlaren och skåpet så att jag kunde få alla kläder torra. Ibland har man tur!
 
Förutom det lilla missödet hade jag ju tänkt skriva ut min tågbiljett (åker hem idag). Jag tänkte att jag väntar med att skriva ut den annars skulle jag väl tappa bort pappret (virrig som jag är). Dock när jag skulle öppna den sidan så stod det att Sidan inte kunde hittas, att den var borttagen. SUCK sade jag då. Och jag hade ju inte sparat kvitto eller bokningsnr eller något sådant så jag kunde gå till resebyrån och fixa där eller något sådant. Så det var väl bara att köpa en ny biljett. Mobilbiljett den här gången, så får man väl bara se till att man inte tappar bort den också... Tur också att det inte är allt för dyrt att åka till Eskilstuna från Örebro. Nu är det ju bara att hoppas att tågen går som de ska också!
 

the Hobbit

Publicerad 2012-12-12 17:43:36 i Allmänt

Om cirka tio minuter ska jag sätta mig på bussen in till stan, jag och Jens ska se the Hobbit! Woho! Jag hade helst velat se nattpremiären men det passade inte så bra, med tanke på att jag hade ett seminarie i förmiddags haha. Ugh, får se hur bra man klarar sig på bion i ca 3 timmar sen då, den är ju så lång!
 

Slöuppdatering

Publicerad 2012-12-11 19:29:54 i Allmänt

Mja, vet väl kanske inte riktigt vad jag ska säga :) Sedan sist har det faktiskt inte hänt så mycket. I fredags var jag och mina roomies ute en sväng på Kårhuset, men annars i helgen har jag faktiskt inte gjort så mycket. Mest setat hemma och tittat på Futurama haha. 
 
Denna veckan har jag varit i skolan en del för att jobba med grupparbete, som ska redovisas imorgon. Sedan är första blocket av tredje delkursen slut, och därefter börjar block två ganska direkt!
 
Idag fick vi förresten reda på vilket resultat vi fick på omtentan, meeeen det gick ju sådär. Blev underkänd igen med till och med sämre poäng än på ordinarie tentan. Vi får se om jag ska göra uppsamlingstenta i januari eller om jag ska strunta i det. Får se hur det blir med CSN och så :) jag ska ju hoppa av och flytta hem efter den här terminen.
 
Btw så är jag mer aktiv på instagram, paulinaemelie heter jag där, för den som är intresserad!
 

Fredagsäventyr

Publicerad 2012-12-07 16:24:00 i Allmänt

Oj oj oj, vad det har hänt grejer idag. Efter att ha lämnat in hemtentan så pratade vi i gruppen för en seminarieredovisning ihop oss om vilka frågor som skulle ställas i en intervju och därefter tänkte jag och Jenniina ta bussen till stan. Men icke! I en kurva fick bussen för sig att snön såg så mjuk och skön ut att den ville ut i diket och leka. Det var inte så roligt för oss, men som tur var så välte inte bussen eller så, men den kom inte därifrån så vi fick gå av helt enkelt, och vänta på nästa.
 
 
Till sist kom vi till stan då, jag köpte faktiskt en stickad tröja från Carlings, som jag tittat och känt och klämt på jättelänge, sådan tur att den fanns för halva priset idag då! Hade jag inte köpt den hade jag troligtvis ångrat mig...
 
Ikväll blir det förmodligen utgång i alla fall! Det blir första gången som jag är ute här i Örebro utanför Universitetet, har bara varit där med nollegruppen förut haha.

Ka0z

Publicerad 2012-12-06 18:09:49 i Allmänt

Jag TROR att jag är klar med hemtentan, men jag vet inte. Jag har svarat på alla frågor i alla fall men vissa saker kan väl kanske kännas lite ofullständiga nu. Ska ta mig en titt på det senare. Haha det var svårt att klämma in svaret på sista frågan på bara 1 A4, kunde lätt ha skrivit mer... Ugh. Nu ska jag i alla fall hoppa in i en välförtjänt dusch och sedan gå till affären, jag måste verkligen handla. Har bara smör typ!
 

Ordbajs till tusen.

Publicerad 2012-12-05 21:21:49 i Allmänt

Jag håller på och skriver hemtenta, och har gjort det sedan typ kl..10-11? Inte okej. Jag har i alla fall sluppit gå ut idag, det har varit snöstorm hela dagen och hemma i Eskilstuna stängde de till och med av bussarna ett tag, vet inte om de börjat rulla än igen men folk var i alla fall instängda i sina skolor! Kul.
 
Jag har hittills lyckats klämma fram svar på tre av frågorna, vilket innebär att jag har hälften kvar. Jag tänkte fortsätta på nästa men så kom jag på att jag är ju hungrig! Så jag ska rota fram nåt alldeles strax. En låt som gick på repeat nu sista timmen för att jag skulle kunna koncentrera mig (stängde till och med av WiFi och mobilen!!!) är Carmina Burana: O Fortuna haha, så himla köttig låt, även fast den är klassisk. 
 
Jag önskar förresten att man kunde söka i en bok med Ctrl + F, den av böckerna som är bäst (och mest lättläst) har ingen indexförteckning buhu. 
/first world student problem
 

Tentaskrivning :(

Publicerad 2012-12-05 11:35:31 i Allmänt

Jag håller på och skriver en hemtenta som ska vara klar på fredag, har ännu inte kommit så långt men en liten bit, jag har ju kommit igång i alla fall vilket känns ganska skönt :)
 
Av någon anledning fick jag för mig att jag skulle lyssna på Daft Punk! Så det håller jag på med nu också. Rätt soft, nostalgi och sånt där! Kommer ihåg att varje gång Around the World kom på MTV så skulle jag dansa, det har nog alltid varit och kommer alltid att vara en av favoritlåtarna! Så är det bara.
 

Jag går nog helst i ide

Publicerad 2012-12-04 14:37:30 i Allmänt

Idag var det i alla fall varmare än igår, så idag är det shortsväder! Okej kanske inte men man kan ju önska... Idag hade jag bara en föreläsning i alla fall, åkte sedan ner på stan och köpte bio-oil som tydligen är bra mot ärr (jag var ju tvungen att ta ut min piercing pga infektion) och ett par mysiga strump-tofflor, eller vad man ska kalla dem!
 
Imorse när jag kom in i föreläsningssalen fick jag förresten en trevlig överraskning:
 
Och detta är nya favoritplagget som jag kommer bosätta mig i för resten av vintern:

Helveteskyla!

Publicerad 2012-12-03 09:20:37 i Allmänt

Det är arton minusgrader idag, Fy sjutton säger jag, jag går hellre i ide resten av vintern och kryper ner under täcket igen. Orkar inte med kylaaaaaan! Och de säger att global uppvärmning höjer temperaturen på jorden... My ass! Det är ju typ 10 grader kallare än vad det var förra vintern :(
 
Nej nu har jag ätit klart frukosten i alla fall, och tittar på dagens julkalender, så ska jag (tyvärr) gå till bussen om 20 minuter. Usch! Haha. Idag klagar jag jättemycket, men det får jag för det är så kallt.

Godmorgon och sånt

Publicerad 2012-12-02 09:49:00 i Allmänt

Asfint väder ute idag, säkert svinkallt också :( burr. Vill inte gå ut, men jag måste till affären, men jag tror det kan vänta liiite till i alla fall. Idag står plugg på agendan, pluggpluggplugg. Jag måste läsa jättemånga kapitel och idag måste jag verkligen börja på hemtentan. Suck! Jag har i alla fall nya t-shirten på mig, så jag får lite styrka från den ;)
 

Sci-Fi convention

Publicerad 2012-12-01 22:22:41 i Allmänt

Jo men, gick upp 05:30 och bad för att det skulle vara värt att gå upp så tidigt. Tyvärr visade det sig att det inte var det! Både jag och Cornelia blev jättebesvikna på mässan, det var liksom...mycket mindre än vi trodde. Visst det var sjukt många montrar och så, men man fick nästan torgskräck för gångarna var lite för tighta och människorna var lite för många. Det var samma lokal som Fotomässan (där jag var förra helgen) men de utnyttjade bara kanske en tredjedel av hela utrymmet, synd! Lite nöjd är jag i alla fall, jag fick med mig en ny Star Wars t-shirt hem!
 
Jag och Cornelia som hade bokat ett sent tåg sket i det och åkte in till centrum istället. Eller ja, först gick vi runt i Gamla stan, främst för SciFi-bokhandeln, och så hamnade vi på Stortorgets julmarknad men där blev vi inte så långvariga. Vi fick för oss att leta efter något café där vi kunde dricka varm choklad, men i princip alla ställen var fullsatta så vi fick nöja oss med Kafferepet nära centrum istället!
 
Nu har vi precis kommit hem, och jag är helt slut i kroppen, och sinnet haha. Det tar emot att veta att jag måste plugga i princip hela dagen imorgon...
 

Uppe med tuppen

Publicerad 2012-12-01 06:02:00 i Allmänt

Det blev inte många timmars sömn i natt, jag sov väldigt dåligt :( meeen jag är uppe i alla fall, klockan 6 på morgonen.. ugh. Ska strax äta frukost och sånt, jag kom på att jag inte vet hur man tar sig till mässan från tågstationen, vilket kan vara bra att veta så jag startade datorn!
 
Nej nu blir det frukost, tjingeling!
 
Jag ska förresten göra lite reklam nu, halsbandet jag köpt är handgjort av Annika! Supernöjd, Galactic empire FTW ;>

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela