The life of a student

Första skoldagen

Publicerad 2012-08-31 13:21:18 i Fester/aktiviteter

igår hade jag en bra dag! Även om jag var sjukt trött på kvällen hade jag det bra. Det började med information i aulan, sedan fick vi en liten rundvisning runt campusområdet. Till sist fick vi träffa de andra som ska plugga samma saker. Därefter drog jag och Jenniina ner på stan innan vi åkte hem till henne och käkade innan vi åkte tillbaka till stan! Där var det dags för att delas in i faddergrupperna och jag blev en Nyckelpiga! Haha. När det var dags för 6-kampen öppnade himlen sig totalt och vi var tyvärr tvungna att bryta. Några drog mot kårhuset och andra drog in mot stan. Jag väntade på Jenniina och de andra hann försvinna, sånvi hittade inte puben de drog till haha. Vi åkte hem och däckade istället. Nu är vi dock redo för en ny dag! Ikväll är det dags för färgfest vilket innebär att vi ska klä oss i Corax sektionsfärg som är röd. Det blie nog kul!

Örebro dag 1

Publicerad 2012-08-29 18:10:14 i Äventyr

Ja vad ska man säga, vi var ut ett gäng och satte oss på Pitcher's och snackade och tog det lite lugnt. Det var riktigt trevligt faktiskt :) Därefter tog jag och Jenniina bussen hem till henne, så sov jag där för natten vilket var skönt, att vara runt folk man känner till första natten. Vi vaknade vid 11, och jag bestämde med en när vi skulle ses så jag kunde köpa kurslitteraturen! Nu har jag i alla fall tre av fyra böcker. Hoppas den fjärde kommer snart!
 
Idag blir det mycket att flänga omkring igen. Det var eventuellt någon "träff" med andra elever ikväll, eller så blir det bio, eller så blir det till att hälsa på min kära moster :D vi får se.
 
Nu ska jag i alla fall byta om, så blir det att dra iväg igen!

På plats

Publicerad 2012-08-28 19:06:17 i Allmänt

Jag har ganska nyligen kommit fram hit till Örebro! I alla fall till lägenheten där jag kommer bo tillfälligt tills vi får flytta in i lägenheten. Japp! Vi fick den. Dock får vi inte flytta in förrän runt 15:e september så det är ju ett tag kvar, men det gör inte mig någonting egentligen.
 
Ikväll verkar det som att jag ska ut och träffa några andra från sektion Corax, så det är spännande! Jag tänkte snart ta en tur till Jenniina som bor en liten bit härifrån haha. Får se om jag hittar ;)
 

Alldeles strax!

Publicerad 2012-08-28 15:57:00 i Allmänt

Nu närmar det sig verkligen. Jag ska snart ta det största steget jag hittills tagit i mitt snart 20-åriga liv! Ett nytt kapitel börjar nya möjligheter öppnar sig. Jag har packat klart (tror jag) och det blev faktiskt liiite mer än jag räknade med, men så är det ju alltid när man packar. Jag har också fått i mig lite lunch, och jag ska snart iväg och handla lite nödvändiga saker. Sedan bär det av! Mamma kör mig, så jag slipper ju ta tåget med 9183769 saker i alla fall. 
 
Får se vad som händer när jag kommer fram egentligen, får hitta på någonting att fördriva tiden med :) Imorgon tänkte jag i alla fall träffa lite folk, bland annat Jenniina som redan har flyttat dit, tidigare idag.
 
Nu tänkte jag packa ner datorn i alla fall! Vi hörs sen när jag kommit fram.
 

Flyttdagen

Publicerad 2012-08-28 10:46:53 i Allmänt

Idag går minilasset till Örebro. Jag har inte alls med mig mycket utan snarare det mest väsentliga och nödvändiga - typ kläder haha. Jag har packat en del annat också men det är mest för att det ska gå snabbt och vara "tillgängligt" tills det är dags för den stora flytten.
 
Just nu känns allt i alla fall väldigt overkligt. Så där att jag inte kan förstå det! Det är precis samma sak som med studenten, jag har ännu inte förstått att jag tagit studenten heller av någon anledning. Jag tänkte att det kommer väl som en käftsmäll när man flyttar så då kommer jag inse att jag tagit studenten. Och att jag ska flytta kommer bli som en andra käftsmäll när jag är där i aulan på torsdag, på introduktionen, på universitetet... Vad vuxet!
 
Jag måste nog dock fortsätta packa allt småpillerill, ska ta en sopsäck eller nåt att slänga ner täcke, kuddar, sängkläder och sådana saker i hade jag tänkt. Suck :(

Flyttkaos

Publicerad 2012-08-27 11:48:04 i Allmänt

Igår började jag packa på riktigt. Jag vet inte hur det känns men jag har lite blandade känslor kan jag erkänna! Ska bli jättekul att få upptäcka en ny stad, få nya vänner och få sig ett miljöombyte helt enkelt. Men samtidigt, jag flyttade hit in till stan där jag bor nu för bara lite mer än ett år sedan! Den här sommaren har gått otroligt fort faktiskt, kanske mest för att jag precis mitt i sommaren, när jag hade semester från sommarjobbet, bestämde mig för att jag ändå skulle börja studera denna höst istället för nästa höst, 2013, som det var tänkt från början. 
 
Jag ville alltså ta ett sabbatsår just för att jag varit skoltrött till och från sedan 8:an. Jag har känt att pressen varit påtaglig lite då och då och allt har känts jobbigt så jag ville ta det lugnt ett tag. Jag ville jobba och samla ihop pengar helt enkelt! Men så bestämde jag mig ändå för att jag ska fortsätta studera nu i alla fall just för att det är "lika bra" att fortsätta i samma spår. Hade jag ändå tagit ett sabbatsår och jobbat, kanske till och med rest, då hade det varit mycket svårare för mig att gå tillbaka med tanke på hur dålig självdisciplin jag har, så jag hade bara förmodligen hamnat på ett sidospår, börjat jobba med någonting jag inte riktigt vill jobba med, och sen sitta där vid köksbordet en morgon om 10 år och tänka att "nej, jag skulle ha börjat plugga". Haha okej kanske riktigt så hade det nog inte blivit, men det lär jag förmodligen inte få veta eftersom jag ska börja plugga nu!
 
Nu ska jag i alla fall fortsätta packa, jag har en del kvar men det mesta kommer jag ta imorgon, när själva flytten bär av. Jag tar bara det viktigaste nu :)
 

Hej och välkomna!

Publicerad 2012-08-26 23:43:00 i Allmänt

På denna blogg kommer jag först och främst skriva om mitt liv som student! En liten introduktion om mig kanske? Jag heter Paulina, är snart 20 år och jag kommer alldeles nu i veckan flytta till Örebro! Mina största intressen (passioner) i livet är fotografering och dans.
 
Jag ska nu på torsdag den 30:e börja på Örebro Universitet, och jag ska studera medie- och kommunikationsprogrammet! Jag siktar då på att bli pressfotograf.
 
Med till Örebro har jag min bästa vän, som också ska studera där fast Digital Mediedesign! Jag ser fram emot vad Örebro har att erbjuda, och även att få stifta nya bekantskaper.
 
Här kommer det först och främst komma upp lite om vad som händer i mitt liv som student på Örebro uni., inte bara text utan självklart bilder! Som sagt, nu den 30:e börjar introduktionen/nollningen och redan veckan därefter, den 3:e, börjar allvaret på riktigt! Nollningen pågår dock ända fram till den 29:e september så det blir både plugg och festligheter/aktiviteter samtidigt. Överlever jag första månaden överlever jag garanterat 3 år på universitet ;)
 
Besök gärna min "vardagliga" blogg [här], min fotoblogg [här], min facebooksida [här], och så har jag en instagram där jag heter paulinaemelie, den lär uppdateras mer frekvent än denna blogg dock! Hoppas att jag får många läsare :)
 
foto: jenniina martikainen

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela